SISUSTUSSUUNNITTELU

SISUSTUSSUUNNITTELU

HYVINVOINTI

Vivanten tarina alkoi intohimostamme luoda kauniita koteja, liiketiloja ja vapaa-ajankohteita. Jatkuva oma halu vaihtaa asuntoa yhden kohteen valmiiksi saatuamme syntyi ajatus siitä, että jakaisimme omaa energiaamme, sisustuksellista ammattitaitoa ja näkemystä myös muille sisustustarpeita kaipaaville. Työn mielekkyys on päästä luomaan jotain ihan uutta ja erilaista vie mennessään antaen valtavasti voimaa onnistumisten kautta. Sissarin työssä on aivan mahtavaa nähdä jo suunnitteluvaiheessa itse kokemansa kohteen lopputulos ihka aidosti juuri sellaisena kuin itse sen oli mielessään kuvitellut. Mielenkiintoa ja intohimoa visuaalisuuteen ja sisustamiseen on ollut aina jo lapsuudesta saakka.

Varsinkin Suomessa vietetään aivan valtavan suuri osa elämästä kodeissa ja mökeillä, joten ei ole yhdentekevää, millaisessa kodissa asutaan, millainen sisustus ja toiminnallisuus on. Selkeys, toimintojen onnistunut toteutus ja harmonia ovat mausteet hyville aistimuksille, ajatuksille ja tunteille. Ne vaikuttavat mielialaamme sekä energia- ja vireystasoihimme enemmän kuin osaamme ajatellakaan.

Jokaisesta kohteesta saa kaivettu ne hyvät puolet esiin. Ammattilainen loihtii mistä kohteesta kaunista ja onnistunutta tilaa, jossa viihtyy. Sisustuksen eri osa-alueilla ja elementeillä voi tutkitusti tukea ihmisen hyvinvointia ja käyttäytymistä.

AISTIEN HARMONIA

Vivante paneutuu jokaiseen kohteeseen asiakaslähtöisesti selvittäen mitä ympäristöltäsi toivot, millainen aisteja tukeva yhdistelmä sopii juuri sinulle luoden toiveitasi ja tarpeitasi tukevan harmonian ympärillesi.

SELKEYS, LAATU, IHMINEN

Vaalimme selkeyttä ja laatua ripauksella uskaliasta glamouria niin tila- ja sisustusratkaisuissa kuin palveluprosessissa. Suunnitteluprosessi on selkeä ja suoraviivainen aina ensitapaamisesta suunnitelman tai valmiin tilan luovutukseen. Voit joko ostaa valmiin suunnittelupaketin tai voimme räätälöidä täysin toiveitasi ja tarpeitasi vastaavan pienemmän tai suuremman muutoskokonaisuuden. Tilojen toiminnallisuus, harmonia ja turhan karsiminen ovat Vivanten suunnitteluperiaatteita. Laatu, pitkäikäisyys, materiaaliharmonia ja ajattomuus ovat valintojen lähtökohtina.

Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi haluamme tutustua asiakkaisiimme heidän toiveineen ja tarpeineen mahdollisimman kattavasti. Pyrimme aina tapaamaan asiakkaamme henkilökohtaisesti ja haastattelun ohella aistimaan myös sitä sanatonta viestintää, mitä kukin meistä ajatuksillaan, tunteistaan ja toiveistaan kertoo. Tämä tarkoittaa systemaattista ja perusteellista kartoitusprosessia, missä haastamme myös Sinua pohtimaan todellisia tarpeitasi ja toiveitasi.

KOKONAISVALTAINEN MUUTOS

TILASUUNNITTELU

Hyvä tilasuunnittelu perustuu toimintojen loogiseen jaotteluun lähtökohtana tavaroiden onnistuneet säilytysratkaisut toimivuuden takaamiseksi. Hyvin mietityt tilaratkaisut tekevät asumismukavuudesta onnistuneen jolloin kohteen asukkaat / käyttäjät voivat siellä hyvin.
Julkisissa tiloissa tilasuunnittelulla voidaan vaikuttaa yrityksen brändinäkyvyyteen korostaen toiminnan arvoja. Toiveena asiakkaiden ja henkilökunnan viihtyvyys mikä heijastuu suoraan liiketoiminnan kasvuna ja onnistumisina.

Tilasuunnitelma sisältää pohjapiirroksen, mistä ilmenee mahdollisesti purettavat vanhat rakenteet sekä uusi tilajako. Suunnitelmaan kuuluu myös huonekortti tarkkoine tuote- ja toimittajatietoineen.

Kokonaisvaltainen muutos voi tilasuunnittelun lisäksi sisältää myös kaikki tai osan seuraavista suunnittelun osa-alueista:

  • Pohjaratkaisuvaihtoehdot
  • Pintamateriaali- ja värisuunnittelu
  • Irtokalustussuunnittelu
  • Tekstiilisuunnittelu
  • Valaistussuunnittelu
  • Projektinhallinta

ONKO TARVE JOLLEKIN NÄISTÄ ALLE OLEVISTA PALVELUOSIOISTAMME?

PINTAMATERIAALI- JA VÄRISUUNNITTELU

Pintamateriaalit ja värit luovat taustan ja pohjan muulle sisustukselle. Niillä on merkittävä rooli aistihavainnoillemme, sillä pinnat muodostavat huomattavan osan tilojen kokonaispinta-alasta. Eri tiloihin ja käyttötarkoituksiin sopivia lattia-, seinä- ja kattomateriaalivaihtoehtoja on rajattomasti, puhumattakaan struktuuri- ja värivaihtoehdoista, joilla voidaan vaikuttaa tunnelmaan ja tilantuntuun. Tilan käyttötarkoitus ja toivottu tunnelma toimii pinta- ja värisuunnittelun perustana.

Pintamateriaali- ja värisuunnitelma sisältää ideakollaasin, sekä huonekortit tarkkoine tuote- ja toimittajatietoineen. Tarvittaessa laadimme tilan pohjapiirroksen, mikä ilmentää eri materiaalien ja värien sijoittelun tilassa.

KIINTOKALUSTESUUNNITTELU

Tilojen kiintokalusteet ovat kestävyyttä ja siten laatuvaatimuksiltaan pidemmän aikavälin hankintoja, joiden odotetaan kestävän päivittäistä kulutusta. Esimerkiksi keittiön, kylpyhuone- ja WC –tilojen, kodinhoitohuoneen ja säilytyskalusteiden materiaalivalinnat ja mekanismit on hyvä suunnitella sekä aikaa että kulutusta kestäviksi. Erityisesti keittiösuunnittelussa on ensiarvoisen tärkeää huomioida toiminnallisuudet ja käyttäjäkohtaiset eroavaisuudet. Perheellisellä kotikokilla on hyvin erilaiset vaatimukset keittiön toiminnallisuudelle kuin yksin elävällä take away –ruokailijalla tai usean ruokalajin illallisia loihtivalla ammattikokilla.

Kiintokalustesuunnitelma sisältää tilan pohjapiirroksen sekä kiintokalusteiden projektiokuvat. Suunnittelemme kalusteet tarvittaessa yksilöllisten mittojen mukaan. Kauttamme löytyy ammattitoeteutusta kalustevalmistukseen.

Kiintokalustesuunnitelma sisältää tilan pohjapiirroksen ja kiintokalusteiden projektiokuvat. Suunnittelen kalusteet tarvittaessa yksilöllisten mittojen mukaan ja autan myös niiden teettämisessä.

IRTOKALUSTESUUNNITTELU

Irtokalustussuunnitelmassa voidaan hyödyntää olemassa olevia kalusteita, suunnitella kalustus täysin uusilla kalusteilla tai yhdistellä vanhaa ja uutta, jolloin tilasta saadaan persoonallinen ja kerroksellinen. Suunnittelemme ja etsimme tilan käyttötarkoitukseen, toivottuun tyyliin ja tunnelmaan sopivan irtokalustuksen toiveidesi ja tarpeittesi pohjalta.

Irtokalustesuunnitelma sisältää ideakollaasin ja huonekortit valituista kalusteista tarkkoine tuote- ja toimittajatietoineen. Tarvittaessa, esim. uudiskohteissa, joissa tila voi olla vaikea hahmottaa etukäteen, laadimme pohjapiirroksen, josta ilmenee kalusteiden sijoittelu tilassa. Autamme mielellämme myös mittatilauskalusteiden toteutuksen puitteissa.

TEKSTIILISUUNNITTELU

Tekstiileillä saadaan helposti ja nopeasti uusittua tilan ilmettä. Tekstiilit kuten esim. verhot, tyynyt, kalusteverhoilut yms. täydentävät ja viimeistelevät sisustuksen.

Tekstiilisuunnitelma sisältää ideakollaasin ja huonekortin tilaan valituista tekstiileistä tarkkoine tuote- ja toimittajatietoineen. Tarvittaessa voimme laatia myös pohjapiirroksen, mistä ilmenee myös eri tekstiilien sijoittelu tilassa. Autamme mielellämme mittatilaustyönä valmistettavien tekstiilien teettämisessä.

VALAISTUSSUUNNITTELU

Valaistuksella tilan saa herätettyä eloon, mutta sillä voi myös pilata tunnelman. Oikeanlaisella, tyylisellä ja sävyisellä valaistuksella tuetaan tilassa tapahtuvia toimintoja, luodaan haluttua tunnelmaa korostaen tai piilottaen sisustuksen yksityiskohtia. Riittävä valaistus edistää myös hyvinvointia ja saa tilat eri vuodenaikoina ja vuorokauden tunteita palvelemaan eri toimintoja.

Valaistussuunnittelussa kartoitetaan valaistuksen tarve ja valaisinpaikat tilan toiminnallisuudet huomioiden. Valaisimet valitaan tilan käyttötarkoitukseen, tyyliin ja toivottuun tunnelmaan sopivaksi.
Valaistussuunnitelma sisältää pohjapiirroksen valaisinpaikkoineen sekä huonekortin tarkkoine tuote- ja toimittajatietoineen.

SISUSTUSKONSULTAATIO

Konsultaatiossa saat uusia ideoita ja ammattilaisen tukea omien sisustustoiveidenne toteuttamiseen. Ensimmäisen konsultaatiotapaamisen aikana kesto noin 1-2 tuntia kartoitamme sisustushaasteistanne toivomanne aiheen ympärillä. Käymme sisustussuunnitelua kaipaavat tilat läpi ottaen tarkat mitat jotka päivitämme pohjakuvaan voidaksemme lähteä luomaan uutta toimintaa tiloihin. Keskitymme mahdolliseen jo tiedossanne olevaan tyyliin, tilaratkaisuihin, pintamateriaali- ja värimaailmaan, kalustuksen sijoitteluun, valaistusongelmiin…

Konsultaatio toteutetaan aiheesta mieluiten muutoskohteessa.

SISUSTUSSTAILAUS

Kaipaatko kotiisi tai johonkin muuhun tilaan uutta ilmettä? Haluaisitko päivittää tilan kokonaan, yhden huoneen tai vaikka vain tietyn osan huoneesta? Välillä vähäkin voi olla riittävästi.

Onko  kenties kotisi tulossa myyntiin? Olisiko hyvä katsoa myyntiin tulevaa kohdetta ulkopuolisen silmin tuoden asunnon parhaat puolet esille poistaen myynnin esteet ja hidasteet.

Sisustusstailauksessa kyseessä on  huonekalujen ja esineiden järjestäminen esteettisesti houkuttelevalla tavalla. Stailaus herättää nykyiset tilat uuteen nousuun ja elämään…  

Huonekalujen, tekstiilien, sisustusesineiden, valaisimien, kukkien ja kalusteiden oikea järjestys luovat tilalle harmoniaa ja seesteisyyttä.

Myyntistailauspalvelu on tarkoitettu edistämään asuntojen myyntiä rakennusyhtiöiden, kiinteistövälittäjien sekä yksityishenkilöiden tueksi. Tavoitteena on kohteen nopeampi myynti ja korkeampi hinta. Stailauksen tarkoituksena on esitellä asunnon toimivuutta, mittasuhteita ja muunneltavuutta. Toimeksianto sisältää stailaussuunnittelman avaimet käteen toteutuksella. Suosittelemme lämpimästi stailausta  myytäviin ja miksei sesonkiluonteisesti ihan kaikkiin  kohteisiin. Omille tavaroille tulee todella nopeasti sokeaksi ja objektiivinen ote katoaa.

Ammattilainen tietää, mitkä asiat ratkaisevat asunnon myynnissä – tilan tuntu, sopivat värit, tunnelma sekä kiinnostavat yksityiskohdat ovat avainasemassa. Ammattilainen näkee asuntosi ulkopuolisen silmin ja osaa korostaa sen hyviä puolia uudella otteella. Koska asunnon ostossa on suuressa roolissa usein myös tunnelma ja mielikuvat, osaa ammattilainen stailata kotisi niin, että se tuntuu niin houkuttelevalta ostajaehdokkaalle ettei sitä kohdetta halua menettää.